fbpx

De Ligging en Omgeving

Onze suite is gelegen in het centrum van De Koog, de badplaats van Waddeneiland Texel. Met het strand (op 500 meter afstand), bos, duinen en het gezellige centrum van de Koog binnen handbereik zijn wij de perfecte uitvalsbasis om Texel te ontdekken!

Bereikbaarheid

Met de Auto:

Als u van de Veerpont afrijdt volgt u de Pontweg richting de Koog (N501), Als u de koog binnenrijdt ziet u het complex “de Strandplevier” aan uw rechter hand. Na inchecken kunt u uw auto onder het complex parkeren.

Met openbaar vervoer:

Als u met het openbaar vervoer naar Texel komt, dan stapt u vanaf de veerboot in de Texelhopper. Deze bus rijdt naar De Koog en stopt voor de deur (halte 34 Dorpsstraat).

Een kaartje van de veerhaven naar De Koog kost € 3,- per persoon.
Voor meer informatie over Texelhopper zie: www.texelhopper.nl

De Koog

De Koog is de badplaats op texel. Bij De Koog vindt u alles voor de ideale stranddag: een prachtig zandstrand met leuke paviljoens voor een hapje en een drankje, een kiosk voor de aankoop van strandspullen en de huur van een windscherm, ligstoel of zelf een strandhuisje en een gezellig centrum waar je in de diverse restaurants heerlijk kunt dineren.

Texel

Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Rond Den Hoorn in het zuiden bloeien in mei grote bollenvelden.

Een bijzonder fenomeen is De Slufter, een gebied binnen de brede duinketen aan de noordwestkant van het eiland, vol kreken en geulen, dat in open verbinding staat met de Noordzee. Het is ontstaan na de aanleg van de ‘Zanddijk’ tussen het Oude Texel en Eyerland in 1629 en verschillende mislukte pogingen westelijk hiervan de duinenrij te sluiten. Bij vloed loopt een deel van De Slufter onder water en bij eb loopt het water door de geulen weer terug naar zee. Daardoor is slibvorming en verzilting ontstaan en moest de vegetatie zich aanpassen. Oostelijk van De Slufter ligt de Eijerlandse polder. Ertussen ligt de Zanddijk.

Het hele duingebied van Texel, van de Hors tot aan de vuurtoren vormt het Nationaal Park Duinen van Texel.

Flora en fauna

Texel is een geliefd oord voor vogelliefhebbers. Op sommige dagen kan een ervaren vogelaar wel honderd verschillende soorten waarnemen. Er broeden in het voorjaar vooral in de duingebieden ongeveer 80 verschillende vogelsoorten, maar in totaal zijn zo’n 300 soorten op Texel waargenomen. De Muy, een duingebied tussen De Koog en De Slufter is een beschermd gebied; het is de broedplaats van de oudste lepelaarkolonie van Nederland. Andere opvallende vogelsoorten op Texel zijn de dwergstern en de velduil. De zilvermeeuw komt er in grote aantallen voor